Mantelzorgwoning

U bent op zoek naar een mantelzorgwoning? In dat geval bent u bij LogLiv aan het goede adres! Een houten mantelzorgwoning geeft u een betere oude dag; door de natuurlijke producten voelt u zich relaxter en een met de natuur.

Bent u al bekend met een mantelzorgwoning? Dit is een type woning die meestal wordt geplaatst op het erf of terrein van familieleden of kennissen die de mantelzorg verlenen. Deze woning is vaak aangepast aan ouderen die bepaalde zorg nodig hebben. Door zo’n mantelzorgwoning hoeven de ouderen niet direct naar verzorgingstehuis; maar kunnen ze langer in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen.

Interieur mantelzorgwoning 1
Interieur mantelzorgwoning 2

Houten mantelzorgwoning

Waarom zou u kiezen voor een houten mantelzorgwoning? De natuurlijke producten van een houten woning geven u een relaxter gevoel! Daarnaast is hout van nature een warm product en daardoor voelt het eerder aangenaam binnen dan bij een stenen woning.

LogLiv bouwt de mantelzorgwoningen (net als alle andere producten) volgens het houtstapelbouw principe. Deze houdstapelbouw wanden kunnen uit ronde logs,  uit vierkante massieve balken of uit gelamineerde balken bestaan.

Om hogere isolatie waardes te realiseren kan LogLiv ook geïsoleerde wanden leveren. In dit geval wordt er isolatie materiaal aan de binnenkant van de houtstapelbouw wand geplaats en door de binnenkant opnieuw af te werken met bijvoorbeeld houten planken is het bijna niet te zien dat er een extra wand voor geplaatst is.

Het bouwen van een mantelzorgwoning

Het houtstapelbouw principe van LogLiv zorgt ervoor dat het bouwen van een houten mantelzorgwoning relatief eenvoudig is. De balken of logs worden in de fabriek op maat gemaakt; daardoor kunnen de wanden zonder zagen, schaven of timmeren op elkaar gestapeld worden.

Wat betreft het dak zijn er verschillende opties; afhankelijk van uw voorkeur. Als basis worden de woningen geleverd met shingles op het dak; maar wij kunnen bijvoorbeeld ook dakpanplaten met een dakpannen profiel leveren. Of uw wilt helemaal een worden met de natuur? Wat dacht u van een groen of sedumdak?

Fundering

Wat betreft de basis of fundering van een mantelzorgwoning heeft LogLiv ook verschillende mogelijkheden. Voor bepaalde modellen kan dit een metalen onderstel zijn; zodat uw mantelzorgwoning ook verplaatsbaar is! Dus misschien wilt u echt een tijdelijke mantelzorgwoning plaatsen? Dat kan dus met deze optie van LogLiv.

Naast een metalen onderstel kan de houten mantelzorgwoning ook geplaatst worden op een zogenaamde paalfundering, strookfundering of een plaatfundering. Welk type fundering er gebruikt wordt of kan worden is ook afhankelijk van de locatie en van u voorkeuren. Wilt u bijvoorbeeld een woning met een houten vloer? Of juist een mantelzorgwoning met vloerverwarming? Wordt uw woning geplaatst op zandgrond of juist op veengrond? Dit zijn zo wat vragen die ook mede het fundering type van uw mantelzorgwoning bepalen.

Mantelzorgwoning type stacaravan

Een mantelzorgwoning kopen

Ben u van voornemen om een mantelzorgwoning te kopen? En spreekt het houtstapelbouw u aan? In dat geval neem gerust een vrijblijvend contact op met LogLiv om de mogelijkheden een door te spreken!

Op deze website worden een aantal standaard modellen van verschillende houten woningen getoond, maar LogLiv werkt met klant specifieke oplossingen. Dus bij interesse neem eens contact op en afhankelijk van uw wensen kunnen wij een offerte op maat maken – zodat het nieuw te bouwen bouwwerk ook echt uw houten mantelzorgwoning wordt!

Regels mantelzorgwoning

Wilt u een mantelzorgwoning laten bouwen of plaatsen op uw erf of terrein? Dan heeft LogLiv goed nieuws! U heeft hiervoor geen omgevingsvergunning / bouwvergunning meer nodig. Hiermee kunt u zichzelf een hoop moeite en tijd besparen.

Dat u geen vergunning nodig heeft wil niet zeggen dat helemaal geen regels zijn ten aanzien van een mantelzorgwoning. Ook dit type woning moet voldoen aan het bouwbesluit; dus voldoen aan de regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Specifieke vragen over regelgeving met betrekking tot mantelzorgwoningen? En wat dit inhoud voor uw situatie? Neem vrijblijvend contact op met LogLiv en laat u ook hierin voorlichten.

De kosten van een Mantelzorgwoning

Het bouwen of het plaatsen van een mantelzorgwoning kost natuurlijk geld. Maar het blijkt dat voor veel mensen het wonen in een mantelzorgwoning al goedkoper is dan in een zorginstelling. Dit is vooral het geval wanneer de eigen bijdragen voor de zorginstelling worden meegenomen.

Daarnaast kunnen de kosten van een mantelzorgwoning natuurlijk erg uiteen lopen. De een kiest voor een basis model of een simpele uitvoering en een ander kiest voor meer lange termijn en een meer luxere inrichting.

 

Houten mantelzorgwoning

Advies

Bij een keuze maken tussen de zorginstelling of een mantelzorgwoning is het natuurlijk goed om alle kosten tegen elkaar af te wegen. Daarbij geldt ook dat bij de aanschaf van een verplaatsbare mantelzorgwoning deze later ook weer verkocht en verplaatst kan worden. Dit zorgt er ook voor dat u wel investeert; maar wat betreft kosten eigenlijk alleen maar rekening hoeft te houden met de afschrijving van de woning.

Is het moeilijk om een juiste keuze te maken? Wilt u eens wat kosten op een rij hebben met betrekking tot een houten mantelzorgwoning van LogLiv? Welk ontwerp past het beste in uw situatie? Neem vrijblijvend eens contact op met LogLiv – wij helpen u graag verder.