Houten chalets

U bent op zoek naar een tweede woning? Een recreatie- of vakantiewoning? Of een stacaravan? In dat geval bent u bij LogLiv aan het goede adres! Een houten chalet geeft u het perfecte vakantie gevoel; door de natuurlijke producten voelt u zich relaxt en een met de natuur.

Houten chalet logbouw

Houten chalets logbouw

De wanden van uw houten chalet, vakantiewoning of stacaravan worden gebouwd volgens het houtstapelbouw / logbouw principe. Deze houdstapelbouw wanden kunnen uit ronde logs / boomstammen bestaan, uit vierkante massieve balken of uit gelamineerde balken. De ronde logs worden standaard gemaakt met een diameter van 200 mm, de vierkante balken met diktes van 70, 92 of 140 mm en de gelamineerde logs met diktes van 92, 112 en 152 mm.

Isolatie van de chalets

Houtstapelbouw wordt voornamelijk toegepast in de koudere landen! Dit is mede vanwege de isolerende werking van het hout en omdat hout van zichzelf  een warm product is. Maar wilt u vanwege regelgeving, of vanwege persoonlijke voorkeur extra isolatie? Ook dat is mogelijk met de geïsoleerde wanden; door aan de binnenkant het opnieuw af te werken met houten planken is het bijna niet te zien dat er een extra wand voor geplaatst is.

Houten chalet bouwen

Houten chalet bouwen

Het houtstapelbouw of logbouw principe van LogLiv zorgt ervoor dat het bouwen van een houten chalet of stacaravan relatief eenvoudig is. De balken of logs worden in de fabriek op maat gemaakt; daardoor kunnen de wanden zonder zagen, schaven of timmeren op elkaar gestapeld worden.

Ook de ramen en deuren worden geleverd met het glas erin; dit zorgt ervoor deze dus ook als een geheel in de binnen of buitenwand geplaatst kunnen worden. De balken en planken van het dak van uw chalet worden ook in de fabriek op maat gemaakt. Dus ook deze kunnen zonder te zagen geplaatst worden. De afwerking van het dak is afhankelijk van uw voorkeur; dit kunnen bijvoorbeeld shingles zijn, maar ook dakpanplaten of wat dacht u van een groen of sedumdak?
Prefab raam chalet
Houten stacaravan

Basis en fundering

Wat betreft de basis of fundering van een houten chalet zijn er verschillende mogelijkheden. Voor de iets kleinere modellen of vanwege vergunning technische redenen kan dit een metalen onderstel zijn; zodat uw chalet of stacaravan ook verplaatsbaar is! Dus misschien wilt u niet uw hele leven op hetzelfde vakantiepark of camping staan? Maar eens in de zoveel jaar verhuizen naar een ander park of camping? Dat kan dus met een houten stacaravan van LogLiv.

Naast een metalen onderstel kan de houten chalet ook geplaatst worden op een zogenaamde paalfundering, strookfundering of een plaatfundering. Welk type fundering er gebruikt wordt of kan worden is ook afhankelijk van de locatie en van u voorkeuren. Wilt u bijvoorbeeld een chalet met een houten vloer? Of juist een recreatiewoning met vloerverwarming? Wordt uw chalet geplaatst op zandgrond of juist op veengrond? Dit zijn zo wat vragen die ook mede het fundering type van uw chalet bepalen.
Basis houten chalet LogLiv

Houten chalet zelf bouwen

De houtstapelbouw woningen van LogLiv worden allemaal in de fabriek voorbewerkt en op maat gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de assemblage op de locatie relatief eenvoudig is! Wij hebben dan ook de mogelijkheid om de chalet, stacaravan of recreatiewoning als bouwpakket te leveren. Dit zodat u, indien u enige technische kennis en vakmanschap heeft, het zelf kunt opbouwen. Dus misschien wilt u kosten besparen? Of u vindt het leuk om uw eigen chalet zelf te bouwen? In dat geval bied een bouwpakket van LogLiv dus een uitkomst!

En als u het niet ziet zitten om uw chalet zelf te bouwen; dan kan LogLiv natuurlijk ook de gehele opbouw  inclusief fundering voor u verzorgen.

Chalet kopen

Ben u van voornemen om een tweede woning, een houten chalet of stacaravan te kopen? En spreekt het houtstapelbouw u aan? In dat geval neem gerust een vrijblijvend contact op met LogLiv om de mogelijkheden een door te spreken! Op deze website worden een aantal standaard modellen van een houten chalet getoond, maar LogLiv werkt met klant specifieke oplossingen. Dus bij interesse neem eens contact op en afhankelijk van uw wensen kunnen wij een offerte op maat maken – zodat het nieuw te bouwen bouwwerk ook echt uw houten chalet wordt!

Houten chalet kopen

Stacaravan

De stacaravans kunnen worden geleverd met een metalen onderstel. Verder compleet met dubbel glas voor de deuren en wanden.

Deze stacaravan kunnen wij aanbieden vanaf Euro 27.500,- (ex-BTW)

Recreatie Woning

De woningen kunnen worden geleverd met vierkante of ronde balken. Verder compleet met dubbel glas voor de deuren en wanden.

Dit type woning kunnen wij aanbieden vanaf Euro 32.000,- (ex-BTW)

Chalet

De chalets kunnen geleverd worden met een verdieping. Verder natuurlijk compleet met dubbel glas voor de deuren en wanden.

Deze chalets kunnen wij aanbieden vanaf Euro 52.000,- (ex-BTW)